Ferry de Regt: ‘We zijn veel meer een team nu’

De Regt

De Regt © Bas Quaedvlieg

Fortuna Sittard is in de ‘winning mood’, zo veel is duidelijk. Tien punten uit vijf wedstrijden is het voorlopige resultaat. Het contrast met vorig seizoen kon niet groter zijn. Centrale verdediger Ferry de Regt weet wel waardoor dat komt: ,,We zijn veel meer een team nu.”

Ron Langeveld

Ferry de Regt is een van de ‘overlevers’ van Fortuna Sittard. Een van de voetballers die de grote schoonmaak van trainer Ben van Dael in Sittard na het teleurstellende seizoen 2015/2016 overleefde. Met slechts een handjevol spelers wilde Van Dael verder, om daar samen met een groot aantal nieuwkomers een nieuw team van te bouwen.

Top-3 lonkt

Die missie lijkt gezien te resultaten tot nog toe aardig gelukt. ,,Nu heb je tien punten uit vijf wedstrijden. Dat geeft toch een heel ander gevoel dan vorig jaar”, kan De Regt beamen. ”Fijn zo’n begin. Dat is goed voor het team en goed voor jezelf.” Als Fortuna maandag wint tegen Jong FC Utrecht, dan kan de club op de ranglijst zelfs zomaar in de top-3 binnenwandelen. Wie had dat een paar maanden geleden durven denken?

Rust in de tent

Het kan verkeren dus. De Regt weet er alles van. Vorig seizoen maakte hij tenslotte ook de malaise bij de Sittardse club mee. De sportieve neergang. Maar ook de organisatorische ellende, met als apotheose de achterblijvende betaling van de salarissen begin 2016. ,,Dat is dit seizoen gelukkig allemaal een stuk beter geregeld”, zegt De Regt. ,,En er wordt hard gewerkt de boel weer fatsoenlijk op orde te krijgen” Dat zorgt voor rust, merkt de 28-jarige centrale verdediger. ,,We zijn als spelers weer met voetbal bezig”, beaamt De Regt. ,,Daar gaat het tenslotte om.”

Veerkracht

Volgens De Regt is de teamgeest de belangrijkste factor voor de huidige resultaten dit seizoen. ,,Er staat nu veel meer een team op het veld.” Daar schortte het vorig jaar nog wel eens aan. ,,We spelen nu met jongens die écht voor elkaar willen knokken. Je voelt dat op het veld. Dat is moeilijk te omschrijven. Maar we voelen elkaar een stuk beter aan nu. Die teamspirit maakt ook dat na een tegenslag niet gelijk iedereen van zijn stuk is, zoals dat vorig seizoen vaak het geval was. Met een negatieve spiraal als resultaat. Onlangs na die wedstrijd tegen Telstar (Fortuna gaf na een ongelofelijke blunder van doelman Ter Wielen een zekere zege uit handen, red) bijvoorbeeld. De volgende wedstrijd stonden we er gewoon weer.”

Net zoals Fortuna er maandag weer hoopt te staan, voor de zesde competitieduel, tegen Jong FC Utrecht. De Regt heeft er wel vertrouwen in. ,,Als we tegen Utrecht ons eigen spel blijven spelen, dan denk ik dat dat best moet lukken.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee