Photoshopkunstenaar Wim uit Schijndel doet het weer

Photoshoptovenaar Wim van Erp (38) uit het Brabantse Schijndel doet het weer. Na de naaktfoto's van Georgina Verbaan moeten dit keer de sporters van de Olympische Spelen in Rio aan zijn kunsten geloven. ,,Gek dat niemand van mij had gehoord, de gekke allround Nederlandse atleet die de verrassing van Rio vormde."
Print

Synchroonzwemmen, speerwerpen, tafeltennissen. Niets is de goedlachse Brabander te dol. Vakkundig 'photoshopt' hij zich tussen de olympische topsporters. ,,Ik ben eindelijk thuis. Toen ik langs de douane op de luchthaven in Rio de Janeiro probeerde te komen, vonden ze mijn voorraad van gouden medailles van de Spelen. De ambtenaren hielden mij vast op verdenking van het stelen van al het goud. Ze lieten mij gisteren vrij. Ik denk dat ze nog niet van Wim van Erp gehoord hadden, de allround atleet", grapt hij. 

Een uit de hand gelopen hobby, dat is het vooral voor Van Erp. ,,Ik heb er de laatste twee weken volle bak aan gewerkt", aldus de Brabander, die tijdens de Spelen op vakantie was in India waar vooral zijn moeder het onderwerp van zijn 'shopjes' vormde.

Kookpan
De hobbyist maakte al eerder naam en faam met ludieke foto's van zijn neefje Vic en nichtje Ize, een tweeling van twee jaar oud. Wat begon als een grapje om zijn broer en schoonzus op stang te jagen, groeide uit tot een heuse sport. Vic met een bierflesje, Iza op de strijkplank of in een kookpan. ,,Maar die zijn nu op een leeftijd dat er geen land mee te bezeilen is. Ik heb met kerst een foto gemaakt van de kleintjes voor opa en oma, maar dat viel niet mee. Misschien kan ik beter wachten tot ze wat ouder zijn. Of de hele oppasserie nog eens over doen als ze 18 jaar zijn. Dat lijkt me gaaf."

Ook op de naaktfoto's van Georgina Verbaan voor het mannenblad LINDA.man leefde Van Erp zich uit. Eigenlijk is er bijna geen BN'er die de photoshopper nog niet 'te kijken' heeft gezet. Eerder moesten Yolanthe en Wesley Sneijder, Bonnie St. Claire, Ali B. en Kim Holland er al aan geloven. ,,Vooralsnog zijn alle reacties positief, gelukkig. Ik hoop mensen te laten lachen. Het is puur een hobby, dus ik heb er geen commercieel belang bij."

Bekijk de Olympische photoshops hier:

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen