Bram L. slaat hoofdje van baby in omdat hij huilde tijdens FIFA-potje

© hbvl

De Belgische Bram zit in de cel omdat hij zijn zoontje van twee maanden met een vuist op het hoofd sloeg. De baby liep zware hersenschade op. Aanleiding: de vader kon het niet hebben dat het jongetje huilde terwijl hij FIFA speelde.

hbvl

Kleine Dilano huilde alleen als hij honger had, maar voor papa Bram L. (21) was dat voldoende om zijn zelfbeheersing compleet te verliezen. Door de vuistslag heeft het kindje twaalf breuken in de schedel en een zwaar beschadigde linkerhersenhelft. Het jongetje zal voor de rest van zijn leven hulp nodig hebben.

Het was al de vierde keer dat de vader de baby mishandelde, telkens als zijn mama sliep of even weg was. “Ik merkte het natuurlijk als Dilano’s gezichtje blauw was, of als hij striemen op de borst had”, zei ze tegen de politie. “Maar Bram had daar altijd een uitleg voor. Ik was wel kwaad, maar heb nooit geloofd dat hij Dilano moedwillig iets zou aandoen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee