Belg (41) dood teruggevonden op Spaanse afvalstortplaats

© hbvl

Jeroen Schelstraete (41) uit Gent, die te voet op weg was naar Compostela, is vrijdag dood teruggevonden op een stort in het Noord-Spaanse San Román De La Vega. Vermoed wordt dat hij aangereden of omgebracht is en daarna gedumpt werd.

hbvl

Jeroen was al twee maanden op weg naar Santiago de Compostela. Over twee weken zou hij aankomen, hij had nog 337 km te gaan. Maar in San Román De La Vega ging het mis. Woensdag liet hij aan zijn moeder weten dat hij beroofd was van zijn geld, identiteitskaart en medicatie, die hij nodig had voor zware rugklachten. Hij stapte boos naar de politie maar werd zelf opgesloten. 'S avonds lieten ze hem gaan, waarbij hij volgens de politie door het gebrek aan medicatie een verwarde indruk maakte. Sindsdien vernam zijn familie niets meer van Jeroen.

Vrijdag werd zijn lichaam gevonden op een stortplaats in het plaatselijke containerpark. Volgens de Spaanse politie zou Jeroen woensdagnacht aangereden zijn door een auto, waarna de dader hem dumpte in het containerpark. Dat zou blijken uit de autopsie. Van de dader ontbreekt nog elk spoor. De Spaanse politie onderzoekt de zaak.

Jeroens vriendin Wendy Leung denkt dat hij vermoord is. “We zouden trouwen na zijn tocht naar Compostela. En nu hebben ze hem gedumpt als een beest.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee