John F. voor de rechter om moord op vriendin Linda

© AD

De rechtbank in Breda is vandaag begonnen met de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de 38-jarige John F., de man die op 10 augustus 2015 verpleegkundige Linda van der Giesen uit Zevenbergen doodschoot op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. De twee hadden een tumultueuze relatie.

AD

Over en weer deden de twee aangiftes over elkaar. De spanningen kwamen tot een hoogtepunt toen F. zijn ex-vriendin vorig jaar in Waalwijk doodschoot, waarna hij vluchtte. Kort daarna gaf hij zichzelf aan en bekende zijn daad.Volgens een getuige liep John F. 'in een vloeiende lijn' op de auto van Linda af en schoot hij drie keer.Enkele dagen na de moord zei de politie al dat er mogelijk te weinig was gedaan met meldingen van stalking en wapenbezit door F. Die beweringen werden uiteindelijk ondersteund door de conclusies in een onderzoek van de politie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee