Vruchtbaarheidsarts verwekt 70 kinderen met eigen sperma

© Marion County Sheriff's Office

Donald L. Cline is inmiddels 77 en sinds zeven jaar gepensioneerd. In de jaren zeventig en tachtig was hij actief als vruchtbaarheidsarts in een speciale kliniek. Letterlijk, want naar nu blijkt delen wel zeventig mensen dezelfde genetische achtergrond, de zijne.

ANP

De zaak kwam volgens de Indianapolis Star aan het licht doordat recent liefst acht vrouwen erachter kwamen dat ze zussen van elkaar zijn. Hun moeders waren vroeger allen bij dokter Cline langs geweest. De arts ontkende op een hoorzitting maandag in Marion in de staat Indiana dat hij de vrouwen destijds zwanger heeft gemaakt. Maar inmiddels hebben tests uitgewezen dat Donald Cline hun aller vader is.

Hoe opmerkelijk en verwerpelijk wellicht ook, de vruchtbaarheidsarts van destijds kan niet worden vervolgd voor het gebruik van zijn eigen sperma omdat de wet dat niet verbiedt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee