"Mercedes is geen favoriet voor de GP van Singapore"

Nico Rosberg in de Mercedes AMG GP tijdens de GP van Italië

Nico Rosberg in de Mercedes AMG GP tijdens de GP van Italië© ANP

Mercedes domineert de Formule 1 de laatste drie seizoenen. Het circuit van Singapore lijkt de zilverpijlen echter niet te liggen. “Ook dit jaar wordt het moeilijk”, zegt Nico Rosberg. “Het is een echt Red Bull-circuit.”

HBVL

De GP van Singapore lijkt op die van Monaco. Incidentrijk, geregeld een safety car en vaak de man op de pole die wint. Sinds de eerste editie van de GP in 2008 gebeurde het maar twee keer dat de polesitter niet op het hoogste podiumtrapje stond aan het einde van de race.

In die speciale omstandigheden is het niet altijd de snelste wagen die wint. Vorig jaar had Mercedes het erg moeilijk met de banden, wat resulteerde in een vierde plaats voor Nico Rosberg en een opgave voor Lewis Hamilton.

"We gaan dan ook een moeilijke race tegemoet", zegt Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. "Het is een GP waarin een klein probleem vaak resulteert in een stortvloed aan grotere problemen. Alles zal optimaal moeten verlopen, willen we een goed resultaat halen."

Toch kijkt Wolff uit naar de race op het stratencircuit van Marina Bay.

"Ferrari was oppermachtig op het circuit vorig jaar door hun grote downforce, op korte afstand gevolgd door Red Bull. We moeten dus niet denken dat we gewonnen spel hebben, maar het kan een leuke, close race worden."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee