Politie: maak misdragende vloggers strafbaar

© vlog Ilgun

Woordvoerder van de politievakbond ACP Gerrit van de Kamp wil standaard extra bevoegdheden voor agenten om overlastgevers aan te pakken. Dat zei hij in het NOS Radio 1 Journaal.

De Limburger

Hij wil onder meer dat het lastigvallen van de politie door vloggers wordt aangepakt. "De manier waarop deze mensen zich op camera gedragen tegenover agenten moet strafbaar worden", zegt Van de Kamp.

Gisteravond werden in Poelenburg acht mensen aangehouden in verband met de aanhoudende overlast in de wijk. Volgens bewoners zorgt een groep jongeren al langer voor problemen. Op YouTube-filmpjes van vlogger Ismail Ilgun is te zien dat agenten belachelijk worden gemaakt tijdens hun werk. "Wat de vloggers doen is op het randje van de wet", zegt Van de Kamp. "Maar we zouden hier tegen moeten kunnen optreden zodat ze het gezag van de politie niet ondermijnen."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee