Gevonden onderbeen is van vermiste Belgische

© Politie

Het onderbeen dat eind juli aanspoelde op het strand bij Westkapelle is van een 43-jarige vrouw uit België. Ze wordt sinds begin dit jaar vermist. De nabestaanden zijn op de hoogte gebracht, meldt de politie in Zeeland.

Caspar Naber/AD

Marilyne Neufort verliet op zaterdagochtend 9 januari omstreeks vijf uur haar woning in Paliseul in de Belgische provincie Luxemburg. Ze vertrok in haar rode Dacia Logan en werd daarna niet meer gezien. Haar auto werd een dag later teruggevonden in de badplaats Oostende. De vrouw, moeder van twee dochters van 11 en 5 jaar oud, had haar portemonnee achtergelaten in de wagen. Neufort had dringend medische zorg nodig, zo luidde het in het opsporingsbericht. Volgens haar echtgenoot kampte ze in het verleden met bipolaire stoornissen.SigarettenOp 29 juli omstreeks kwart voor acht 's morgens vond een wandelaar op het strand bij de Joossesweg in Westkapelle een onderbeen. Het was intact tot aan de knie en om de voet zat een schoen. DNA-onderzoek leverde een match op met DNA op sigaretten in de wagen van de vrouw. De Belgische politie gaat uit van een wanhoopsdaad. Ze heeft nog geen aanwijzingen waar de rest van het lichaam van de vrouw is gebleven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee