'Hillary Clinton misschien vergiftigd'

© Reuters

Bennet Omalu, een van de meest gerenommeerde dokters van de Verenigde Staten, maant presidentskandidate Hillary Clinton aan een toxicologisch onderzoek te laten uitvoeren. “Ik vertrouw mr. Poetin en mr. Trump niet. Met die twee is alles mogelijk.”

HBVL

De gezondheid van Hillary Clinton beroert nu al enkele dagen de gemoederen in de Verenigde Staten en ver daarbuiten. Is de democratische presidentskandidaat wel fysiek in staat om het machtigste politieke ambt ter wereld te bekleden? Haar dokter liet eerder al weten dat Clinton getroffen was door een longontsteking.

HoofdverdachtenMaar dokter Bennet Omalu heeft daar zijn twijfels bij. “Ik moet de Clinton-campagne adviseren om een toxicologische analyse te laten uitvoeren van het bloed van mevrouw Clinton”, zegt hij op Twitter. “Het is mogelijk dat ze vergiftigd is.”

In een daaropvolgende tweet wijst Omalu ook zijn hoofdverdachten aan: Republikeins presidentskandidaat Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin. “Met die twee is alles mogelijk.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee