Complotdenkers verdenken Clinton van dubbelganger

© Twitter

Complotdenkers weten het zeker: de Amerikaanse presidentskandidate Hillary Clinton (68) zette zondag een dubbelganger in, nadat ze geveld werd door een longontsteking. Op sociale media worden massaal foto's gedeeld die dat zouden moeten bewijzen.

AD

Clinton werd zondag onwel bij de herdenking van 9/11 in New York. Trillend werd ze in een bestelbusje gehesen. Het viel veel mensen op hoe snel de presidentskandidate weer op de been was.Haar dokter maakte na het incident bekend dat ze een longontsteking heeft. Die diagnose werd afgelopen vrijdag al gesteld. Ze kreeg het advies om te rusten, maar Clinton nam antibiotica en ging door. Zondagochtend raakte ze uitgedroogd en oververhit, schrijft haar arts. Zelf gaf ze aan dat ze zich al gauw beter voelde, maar dat wil er bij de complotdenkers niet in. Ze zou in het appartement van haar dochter Chelsea gewisseld hebben met een look-a-like. Onder meer haar ring en oorlellen zouden verschillen. Ook zou ze slanker zijn in vergelijking met andere campagnedagen. VerdachtHet grootste argument is misschien wel het moment dat Clinton een meisje op straat omhelst, terwijl ze ziek is. Daarnaast vinden ze het verdacht dat de presidentskandidate plots zonder beveiliging loopt. Clinton zou maandag en dinsdag campagne voeren in Californië, maar die trip is afgelast.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee