Beckenbauer kreeg 5,5 miljoen als WK-chef

© Photo News

Franz Beckenbauer is toch aardig betaald voor zijn werkzaamheden als hoofd van het organisatiecomité van het WK voetbal dat in 2006 in Duitsland werd gehouden. Volgens Der Spiegel kreeg de voormalig topspeler van Bayern München daarvoor 5,5 miljoen euro. Tot nu toe was altijd volgehouden dat 'der Kaiser' zijn werkzaamheden onbezoldigd had verricht.

ANP

Formeel kreeg Beckenbauer het geld via een sponsorovereenkomst met de Duitse voetbalbond DFB. Opvallend is ook dat de DFB het betreffende bedrag pas eind 2010 aan de belastingdienst opgaf.Eerder werd Beckenbauer, een levende legende in Duitsland, al in verband gebracht met fraude en witwaspraktijken rond het WK van 2006. Justitie in Zwitserland opende om die reden onlangs een strafzaak tegen hem. De gebeurde mede vanwege eerdere publicaties in der Spiegel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee