Sophia wil bedenkers knuffelactie ADO in zonnetje zetten

© ANP

Het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is op zoek naar de Haagse fans die de knuffelactie van afgelopen zondag in de Kuip hebben bedacht. Omdat het zo'n hartverwarmende actie was, wil het ziekenhuis de initiatiefnemers in het zonnetje zetten in Rotterdam. Ze willen daarom weten wie er achter de actie zat.

ANP

Supporters van ADO Den Haag gooiden zondag in de twaalfde minuut duizenden knuffels naar patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis. De kinderen zaten precies onder het uitvak en daarom hadden de Haagse fans eerder die week een oproep gedaan om zoveel mogelijk knuffels mee te nemen en die naar de kinderen te gooien. De beelden van de actie gingen de hele wereld over. KippenvelBij het ziekenhuis hebben ze genoten van het initiatief van de fans. ,,Kippenvel, nog steeds als ik er aan terugdenk", zegt Annelies Blom van het Sophia Kinderziekenhuis tegen RTV Rijnmond. ,,De volgende dag werd ik wakker met tranen in mijn ogen. Voor al die kinderen, supergaaf."Blom had overigens eerst wel twijfels over de reputatie van de ADO-fans. ,,Maar Feyenoord heeft ons gerustgesteld dat het allemaal goed zou komen. En dan dit, fantastisch. Dus vandaar deze oproep, wie o wie is er met deze actie begonnen? Melden kan bij het Erasmus MC Sophia in Rotterdam."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee