'Vriendengroep deed actief mee met fatale vechtpartij'

De politie en de ambulance op de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam.

De politie en de ambulance op de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam. © AD/Visual Studio

Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond beelden getoond van de vechtpartij op de Wallen in Amsterdam waarbij vorige week zaterdag Voorthuizenaar Robert Gerritsen (32) in een coma belandde. Hij overleed anderhalve dag later.

AD

Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat de vriendengroep, inclusief Robert Gerritsen, zelf onderdeel heeft uitgemaakt van de vechtpartij die avond.

Op de beelden is te zien hoe de groepen met elkaar op de vuist gaan. Vorige week bracht de politie het verhaal naar buiten dat de vriendengroep waarmee Gerritsen voor een vrijgezellenfeest in Amsterdam was, tijdens het stappen een vechtpartij wilde sussen tussen een groep vermoedelijk Poolse mannen en een aantal lichtgetinte mannen. VechtenNu blijkt echter dat de groep uit Voorthuizen na het uitgaan in de Bananenbar op de Oudezijds Achterburgwal buiten actief aan de vechtpartij mee zou hebben gedaan. Politiewoordvoerder Ellie Lust: ,, Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat de vriendengroep, inclusief Robert Gerritsen, zelf onderdeel heeft uitgemaakt van de vechtpartij die avond.'' ,,Wie uiteindelijk verantwoordelijk is voor het fatale letsel staat nog niet vast, maar er is door beide partijen fors geweld gebruikt." Ook maakte de politie in het programma bekend dat de drie mannen waarmee de groep het aan de stok kreeg niet zoals eerder gedacht Poolse mannen waren, maar vermoedelijk van Roemeense afkomst zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee