ACHTERGROND: ‘Gemeente Venlo was te resultaatgericht bij Q4’

© Le Giesen

Venlo openbaarde gisteren drie rapporten over het project Q4. Het college stelt dat er geen sprake was van welbewuste bevoordeling. Wel was de gemeente in haar handelen soms naïef en onprofessioneel. De vier belangrijkste en opvallendste onderdelen uit de Q4­rapporten op een rij.

Harry Lücker en Bram van der Heijden

Nee, ontslagen vallen er niet binnen het Venlose ambtelijk apparaat naar aanleiding van drie rapporten van Ernst & Young over het handelen van de gemeente in de wijk Q4, zegt gemeentesecretaris Piet Lucassen. „Wel gaan we een aantal stevige gesprekken voeren.” Ook bestuurlijk verandert er niets. „Er zijn onzorgvuldigheden geweest, maar er is geen enkele aanleiding dat dit gevolgen heeft voor een portefeuillehouder”, zegt burgemeester Antoin Scholten.

Natuurlijk geeft Scholten aan dat het uiteindelijk aan de gemeenteraad is om te beoordelen welke gevolgen het onderzoek moet krijgen, maar de toon is gezet. De gemeente Venlo wil vooral leren van alles wat er misging in en rond Q4. En dan met name met het verstrekken van subsidies en het verkopen van panden. „Daarbij is niet alles zorgvuldig verlopen, maar er was geen sprake van bewust handelen bij de gemeente om mensen of partijen te bevoordelen”, concludeert Scholten zelf...

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee