Max Verstappen snelste tijdens eerste oefensessie GP van Singapore

© ANP

Geen Mercedes maar wel Red Bull bovenaan tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Singapore.

HBVL

Vorig jaar kende Mercedes heel wat problemen in Singapore. Op het stratencircuit was het helemaal niet competitief. De concurrentie hoopt dan ook dat dit scenario zich dit jaar opnieuw zal herhalen.

Tijdens de eerste oefensessie lijkt dit ook voorlopig voor een deel het geval te zijn. Lewis Hamilton en Nico Rosberg moesten daarin immers tevreden zijn met de vierde en vijfde tijd. Bovendien belandde Rosberg een kwartier voor het einde van de sessie met zijn Mercedes in de vangrails. De Duitser keerde vervolgens zonder voorvleugel terug naar de pitlane.

Uiteindelijk was het Red Bull dat met beide wagens bovenaan terug te vinden was. Max Verstappen was daarbij vijf honderdsten (!) sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo.Uit een rapportage van de motorsportfederatie FIA blijkt dat Verstappen de enige coureur was die met de nieuwste motor van Renault reed.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee