Gebiedsverbod voor vrijgelaten Zaanse 'treitervlogger'

Ismail Ilgun

Ismail Ilgun© Ismail Ilgun

De 19-jarige vlogger Ismail Ilgun, die vastzat voor opruiing, is sinds vandaag weer op vrije voeten. De jongeman heeft wel een gebiedsverbod en verplichte begeleiding door de reclassering opgelegd gekregen, meldt de politie. Bovendien start de gemeente Zaanstad direct met een begeleidingstraject van de Zaandammer en zijn familie.

AD

Ilgun publiceerde afgelopen tijd video's op YouTube van jongeren die in de Zaandamse wijk Poelenburg overlast veroorzaken. Hij wordt naast opruiing ook verdacht van het aanzetten tot geweld. Ilgun zou hebben gefilmd hoe twee jongens dreigen met een boksbeugel en een stroomstootwapen.Met zijn vlog wilde Ilgun uit de schulden komen. Zijn ziektekostenverzekering heeft hij al tijden niet betaald en zijn mobieltje is al afgesloten. Maar hij raakte alleen maar dieper in de problemen. Zijn moeder wist tot voor kort helemaal niet wat haar zoon uitvoerde, als hij met zijn camera op pad ging. Sinds ze er net als de rest van Nederland achter is gekomen, schaamt ze zich. ,,Ik ben doodmoe, wil er helemaal niet over praten. Ismail heeft dit allemaal veroorzaakt.''De twee jongens met boksbeugel en stroomstootwapen die woensdag werden aangehouden, zijn ook weer vrij. Evenals Ilgun hebben ze gebiedsverbod gekregen. Dit geldt voor de directe omgeving van de Vomar supermarkt in de E. Heimansstraat. Hier is ook een samenscholingsverbod van toepassing. De officier van justitie beslist op een later moment over een eventuele vervolging.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee