Man vermoordt huurbaas met 29 messteken

© Photo News

Met 29 messteken en 6 hamerslagen beroofde Robert Klok (60) zijn Belgische huurbaas van het leven. In Tongeren is vrijdag het proces van start gegaan. De Amsterdammer zou de 54-jarige Mathieu Henkens in een opwelling hebben vermoord, omdat hij dakloos dreigde te worden.

AD

De verdachte legde in de rechtszaal een eigenaardige verklaring af tijdens zijn ondervraging door voorzitter Michel Jordens. ,,Ik wist zelfs niet dat ik hem 29 keren heb gestoken. Ik was er verbaasd over, toen ik het achteraf hoorde. Ik heb Mathieu niet bewust gedood. Ik wilde hem enkel pijn doen", aldus Klok.Meermaals keek de Amsterdammer Jordens met gefronste wenkbrauwen aan omdat hij schijnbaar de vragen niet goed begreep. ,,Sinds ik in de gevangenis zit, praat ik weinig. Ik ben woorden kwijt. U moet dat begrijpen".DakloosDe Amsterdammer was zeer kwaad op zijn huurbaas geworden omdat hij dakloos dreigde te worden. ,,Ik begrijp dat ik veroordeeld word. Maar zeggen dat ik hem bewust heb gedood, dat klopt niet. Dat bezorgt me nog meer stress".De Amsterdammer ontplofte naar eigen zeggen nadat Henkens hem uit zijn studio wilde zetten. ,,Als ik hem bewust had gedood, had ik veel dieper gestoken, hoor. Het was maar anderhalve centimeter diep", zei Klok. Dat hij achteraf Henkens nog met een houten hamer op het hoofd mepte, was alleen om Mathieu stil te krijgen.

Niet dood,,Ik wilde Mathieu enkel verminken. Toen ik na de feiten uit het huis van Henkens vertrok, was hij ook nog niet dood. Ik wilde alleen dat Mathieu er voor de rest van zijn leven aan zou herinnerd worden wat hij mij wilde aandoen door mij dakloos te maken. Ik heb bewust met dat mes in zijn oog gestoken. Ik begrijp zelfs dat men mij voor deze fout levenslang zou geven, maar niet door te zeggen dat ik hem bewust gedood heb", aldus Klok.De Amsterdammer zegt wel te kunnen leven met een schuldigverklaring voor het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen. Klok had naar eigen zeggen tijdens het voorarrest meermaals geprobeerd zelfmoord te plegen door in zijn polsen te snijden, maar daar was hij niet toe in staat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee