Het einde van FeestDJRuud

© Roy Wanders

Hij is pas dertig jaar oud, maar toch stopt de populaire FeestDJRuud - die eigenlijk Ruud Geurts heet - in december met draaien. Hij heeft naar eigen zeggen zijn hoogtepunt bereikt. Bang voor een zwart gat is hij niet. Zaterdag doet hij in L-Magazine zijn verhaal. “Feesten zit in mijn bloed.”

Marcel Abrahams

Op je dertigste al alles eruit te hebben gehaald wat erin zit. Voor velen een onbereikbaar doel, voor Ruud Geurts pure realiteit. Eind dit jaar trekt hij met een weergaloos afscheidsfeest in de Amsterdamse Heineken Music Hall de stekker uit zijn FeestDJRuud-format. Geen confetti, opblaaskrokodillen en gastoeters meer, maar rust. En dan? Iets met draaien, zonder toeters en bellen.

Geen uitdaging“Als ik zou doorgaan met draaien als FeestDJRuud zou ik op dezelfde feesten en festivals staan die ik al heb bezocht. Dat kan alleen maar tegenvallen. Wat begon als grap, is nu volledig uit de hand gelopen. Ik kan de uitdaging niet meer vinden.”

AmsterdamEen terugkeer naar Limburg zit er voor Geurts voorlopig niet in. “De komende jaren blijf ik met mijn vriendin in Amsterdam wonen, vanwege het goede netwerk als het om optredens of muziek maken gaat. Mocht ik doordeweeks een keertje willen feesten of een biertje drinken, dan is in Amsterdam de kans ook het grootst dat er een café of club open is.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee