Tragedie in Rio: wielrenner sterft na val

© facebook

De Paralympische Spelen in Rio zijn getroffen door een tragedie. In de wegrit van de categorie C 4-5 kwam Bahman Golbarnezhad zwaar ten val in een steile en gevaarlijke afdaling. De 48-jarige Iraniër viel keihard op zijn hoofd. Golbarnezhad overleefde de klap niet.

AD

Dat de afdalingen op het koersparcours in Rio gevaarlijk zijn, zagen we al tijdens de Olympische Spelen met de crash van topwielrenster Annemiek van Vleuten en van Vincenzo Nibali, die olympisch eremetaal verloor bij een val in een afdaling waarbij hij zijn sleutelbeen brak.Golbarnezhad zou volgens de eerste berichten al in de eerste afdaling van de grote openingsronde met zijn fiets in het betonnen gootje langs de kant van de weg beland zijn.Later knalde hij hard met zijn hoofd op de grond. Meteen na het ongeval zagen de hulpdiensten die langskwamen dat de Iraniër zijn hoofd nog bewoog. Toen even later duidelijk werd dat het wel heel ernstig was, werd groot alarm geslagen. De daaropvolgende tandemrace werd stilgelegd, omdat er niet voldoende ambulances waren om de veiligheid te garanderen. Volgens de laatste berichten overleed Golarnezhad op weg naar het ziekenhuis.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee