Zwaargewonde Shelby (22) waarschuwt drankrijders vanuit ziekenhuisbed

© facebook

Shelby Farris is bij een verkeersongeval in de buurt van Memphis (Tennessee) door het oog van de naald gekropen. De 22-jarige vrouw botste frontaal met een tegenligger toen ze op weg was naar een afspraakje. De chauffeur reed 120 kilometer per uur in een eenrichtingstraat en bleek achteraf ook te diep in het glas te hebben gekeken. Om anderen te wijzen op het gevaar van dronkenschap achter het stuur deelt Shelby een foto van haar gehavende gezicht.

AD

,,Ik zie er nu misschien niet al te best uit. Maar verdorie, ik vecht wel'', schreef de Amerikaanse erbij. De blijken van medeleven stromen nu haar richting uit, al vinden sommigen het raar dat ze een Snapchat-filter met vlinders gebruikte. AfspraakjeDe eerste ontmoeting met een man was zodanig goed meegevallen dat Shelby hem die avond een tweede keer wilde zien. Ze belde hem handsfree vanuit de auto dat ze wat later zou zijn, waarna een klap volgde. Haar date hoorde haar nog paniekerig roepen, Shelby zelf verloor het bewustzijn.

 

Really digging this color so far. #color #silverhair #summercolors

Een foto die is geplaatst door shelby farris (@shelmoriahliz) op

De vrouw werd met de ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat ze zeven gebroken ribben, een klaplong, een gebroken enkel en een breuk in het opperarmbeen heeft. Toch dringt nu vooral het besef door dat ze een goede engelbewaarder heeft gehad. ,,Gelukkig kon ik op het allerlaatste moment nog een ruk aan mijn stuur geven, anders zou ik hier nu misschien niet zitten. Ik was nog nooit in mijn leven zo bang geweest. Ik herinner me nog dat er iemand uitstapte, toen ging het licht uit. Toen ik weer bijkwam, bleek het een ambulancier in opleiding te zijn. Hij praatte tegen me en hield me kalm tot de ziekenwagen er was. Ik was zelfs nog zo helder om het telefoonnummer van mijn moeder te geven, zodat ze haar konden verwittigen. Maar ik had pijn en was erg geschrokken'', vertelt ze Amerikaanse media.

Volgens Shelby was het al de derde keer dat de bestuurder die haar aanreed betrapt werd op dronkenschap achter het stuur, hij zou bovendien in twee staten gezocht worden. Shelby ligt nog in het ziekenhuis, maar blijvende schade zal ze er niet aan overhouden. ,,Mensen beseffen de gevolgen van hun daden niet. Ik had dood kunnen zijn. Alcohol en rijden gaan echt niet samen. Doe dat in het vervolg niet meer, alstublieft.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee