Komende week blijft warmer dan normaal

© ANP

Het blijft nog even warmer dan normaal, maar niet meer recordwarm. Daarmee komt officieel een einde aan de reeks warmterecords op een rij. ,,Het midden van september, 11 tot en met 20 september, gaat met een gemiddelde van 19,2 graden als recordwarm de boeken in, dat is hoger dan het oude record van 18,9 graden uit 1947", aldus weerman Wilfred Janssen.

AD

Maandagochtend schijnt vooral in het oosten de zon. Later zijn er meer wolken en valt er vooral aan zee een enkele bui. Het wordt 20 graden. Tot en met woensdag blijft het op de meeste plaatsen droog en wisselend bewolkt. Vanaf donderdag neemt de wisselvalligheid toe met vaker wat regen of enkele buien. Aan de middagtemperatuur verandert niet veel. De kans dat deze maand ook uiteindelijk een recordwarme september wordt, is klein volgens Weerplaza. Janssen: ,,Het huidige record van 17,9 graden uit 2006 is daarvoor te scherp. De maandgemiddelde temperatuur zal ergens gaan uitkomen rond 17,2 graden op basis van de huidige verwachting. Dit betekent dat september 2016 in de top 3 van warmste septembermaanden gaat eindigen. Nog nooit kwam het zo laat in het jaar tot vier tropische dagen op rij."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee