Explosie New York was terroristische aanslag

© ANP

De explosie die gisteravond (20.30 uur lokale tijd) in New York plaatsvond was een terroristische daad. Dat zegt gouverneur Andrew Cuomo. Er is echter geen link gevonden met een grote internationale terreurorganisatie als IS, zo meldt de BBC. Ondertussen worden er duizenden extra agenten ingezet om het gevoel van veiligheid te vergroten.

AD

,,We mogen ons gelukkig prijzen dat er geen doden zijn gevallen'', zei Cuomo op een persconferentie. ,,Maar we laten ze niet winnen. Ze willen terreur zaaien, ze willen angst aanjagen, ze willen dat mensen zich zorgen maken, of ze nog wel naar New York kunnen komen via een brug of via de metro.''Bij de ontploffing in de wijk Chelsea (Manhattan) vielen 29 gewonden. De ontploffing vond buiten plaats op 23rd street, in het hart van Chelsea, rond 20.30 uur (lokale tijd). Het explosief zat in een afvalbak, melden verschillende media. Ooggetuigen spreken van 'een grote explosie'. Honderden mensen verlieten hun huizen en meerdere straten werden door de politie afgesloten. De gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht, maar niemand verkeerde in levensgevaar.SnelkookpanVlakbij de plaats van de ontploffing vond de politie een snelkookpan. Die was met draadjes verbonden aan een mobiele telefoon. Even verderop lag een beschreven stuk papier. Eerder op de dag ging er in New Jersey ook al een explosief af in een afvalbak. Niemand raakte daar gewond. Er zijn nog geen arrestaties verricht. De politie is druk bezig met een onderzoek en bekijkt onder meer de beelden van bewakingscamera's.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee