Soap rond Camiel Eurlings krijgt nieuw hoofdstuk

Print
Camiel Eurlings wordt vervolgd voor mishandeling van zijn ex-vriendin Tessa Rolink. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan haar in de zomer van 2015 te hebben geslagen. Volgens justitie is er geen sprake van zware mishandeling, omdat de vrouw geen blijvend letsel heeft opgelopen. Wel is er volgens het OM sprake van 'eenvoudige mishandeling.' Een nieuw hoofdstuk in de Eurlings-soap.

22 februari 2016

Fotomodel klaagt Camiel Eurlings aan voor mishandeling
Camiel Eurlings wordt aangeklaagd voor mishandeling en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De zaak is aangespannen door zijn ex, voormalig fotomodel Tessa Rolink. Het model zou in oktober 2015 door Eurlings zijn aangevallen bij een feestje, mogelijk in Bloemendaal. De vrouw zou daarbij oogletsel, gescheurde oorlellen en een gebroken elleboog hebben opgelopen. De ex-minister en voormalig topman van KLM uit Valkenburg reageert niet. De politie Noord-Holland onderzoekt de zaak.28 april 2016

Eurlings zwijgt over mishandeling: 'Mijn verhaal komt nog'
Eurlings hult zich sinds de aanklacht in stilzwijgen en ook op Koningsdag, waar hij voor het eerst sinds lange tijd in het openbaar verschijnt, wil hij niet reageren op de aangifte. "Mijn verhaal komt nog", is het enige dat hij over de zaak kwijt wil. Ook beweert Eurlings dat hij niet ondergedoken zit sinds het nieuws naar buiten is gekomen. "Ik ben geen politicus meer, dus krijg ik minder aandacht. Ik kies mijn momenten. Iedereen die mij kent, weet dat ik niet duik."

14 juli 2016

Camiel Eurling doet aangifte tegen ex-vriendin
Oud-minister Camiel Eurlings doet aangifte tegen zijn ex-vriendin. Hij beschuldigt haar van een poging tot chantage en van smaad. Dat stelt de Valkenburger in een verklaring. Daarmee reageert Eurlings voor het eerst op de zaak. "De heer Eurlings heeft kennis genomen van de aangifte die jegens hem is gedaan van een vermeend incident dat vierenhalve maand voorafgaand aan het doen van deze aangifte zou hebben plaatsgevonden,'' schrijft zijn advocaat Geert-Jan Knoops.

Volgens de verklaring van Eurling berust de aangifte van zijn ex-vriendin op onjuistheden. "In verband met de aangifte die jegens hem is gedaan, heeft hij bij gelegenheid van zijn verhoor bij de politie zelf aangifte gedaan jegens de aangeefster", schrijft raadsman Knoops.

15 juli 2016

Camiel Eurlings: 'wel handtastelijk, geen mishandeling'
Camiel Eurlings geeft toe handtastelijk te zijn geweest na een woordenwisseling met zijn toenmalige vriendin Tessa Rolink, maar ontkent haar te hebben mishandeld.  Volgens De Telegraaf kregen Eurlings en zijn vriendin de bewuste avond ruzie tijdens een feestje. Lopend op weg naar het huis van de ouders van Eurlings in Valkenburg zou dat geëscaleerd zijn. De voormalig kroonprins van het CDA zou vervolgens Rolink hebben geslagen, waarbij het slachtoffer op de grond viel. Later werd ze nogmaals tegen de grond gewerkt.

Lees ook: OM vervolgt Camiel Eurlings voor huiselijk geweld

 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen