Vader slaat coach van zoon knock-out op veld

© Google Maps

Een boze vader heeft zaterdagochtend tijdens een jeugdwedstrijd tussen Zwaluwen Utrecht en Desto de coach van zijn zoon knock-out geslagen. Het is het tweede geweldsincident op een voetbalveld in de regio Utrecht in twee weken.

Yelle Tieleman

Voorzitter Ton Wesseling van Zwaluwen Utrecht bevestigt het incident aan het AD Utrechts Nieuwsblad. ,,De vader van een van onze jeugdspelers ging diep in de tweede helft door het lint. Hij was kennelijk boos over het wisselbeleid van de coach. Zijn zoon zat op dat moment op de bank." De coach werd buiten westen geslagen.Spelers, begeleiders en ouders van beide elftallen moesten de man bij de coach weghalen. Niet veel later arriveerde de politie op het sportcomlex op de Utrechtse Grebbeberglaan. De man is niet aangehouden.Bestuur,,Dinsdagavond gaan we als bestuur van Zwaluwen Utrecht praten met deze man. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je frustraties op deze manier botviert. Dat is onder geen enkele omstandigheid een oplossing."De geslagen coach heeft nog geen aangifte gedaan tegen de vader. ,,Of hij dat ook gaat doen is aan hem. Als club begeleiden we hem in elk geval waar het kan. Het is niet niks als je opeens fysiek wordt belaagd." Wesseling wijst er op dat de vader voorlopig in elk geval niet welkom is bij de club. De jongen zelf is tot nader order geschorst. KunstgrasveldWesseling baalt als een stekker van het incident. ,,Zaterdag werd door sportwethouder Paulus Jansen een nieuw kunstgrasveld geopend. Dat was voor ons een feestelijk moment."Het incident is het tweede geweldsincident op een Utrechts voetbalveld in twee weken. Vorig weekend ontspoorde de derby tussen SV Zeist en Saestum. Daarbij brak de voorzitter van Zeist zijn pols en een toeschouwer een been. Twee spelers van SV Zeist werden geschorst door de club.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee