Moeder mag niet in huis overleden zoon

© Privéfoto

,,Ik snap het niet. Waarom mag ik niet in het huis van mijn overleden zoon wonen?", zegt Antoinette Vierwind uit Putten. Haar wanhoopskreet wordt op Facebook massaal gedeeld.

Peter Leunissen

Op 8 september verloor Antoinettes zoon Jeroen Vierwind, 29 jaar oud, het leven. Hij botste met zijn bestelauto frontaal op een vrachtwagen op de Nijkerkerstraat in zijn woonplaats.Jeroen woonde met zoontje Henkie ongeveer tegenover Antoinette. Beide woningen zijn van de woningstichting Putten. Antoinette: ,,Ik zorgde voor Jeroen en mijn kleinzoon. Ik waste voor hen, kookte en ving Henkie op. Jeroen heeft de woning helemaal opgeknapt. Geverfd, gestuukt, vloerbedekking gelegd. Ik heb nog steeds een sleutel van de woning. Als ik er ben, voel ik Jeroen nog overal om me heen."WoningruilDaarop ontstond bij Antoinette het idee om bij de woningstichting te vragen om woningruil. Zij in het huis van haar zoon, haar eigen woning zou vrijkomen voor een nieuwe huurder. En waarom niet, tenslotte? Dezelfde huizen, het hare is zelfs wat aantrekkelijker, wat betreft de tuin. Maar Antoinette kwam van een koude kermis thuis. De woningstichting liet haar weten dat de ruil niet kan. Die gaat in tegen de regels van de woonruimteverdeling, zegt directeur Marieta Peek van Woningstichting Putten. ,,Het is verschrikkelijk wat deze mevrouw is overkomen. We worden vaker geconfronteerd met mensen die graag de woning van een ander overnemen. Maar dat kan niet. We hebben met zijn allen de regels bepaald hoe we de schaarse woningen verdelen. We kunnen daar niet telkens van afwijken. Hoe hard dat misschien ook klinkt."Antoinette: ,,Ik snap hier niets van. Elke ochtend als ik opsta en de gordijnen opendoe, zie ik het huis van mijn zoon en weet ik weer dat hij er nooit meer zal zijn. Waarom is mij dit niet gegund?" Antoinette probeert nu of de gemeente kan bemiddelen.Het bericht op Facebook is bijna 27.000 geliket en ruim 6100 keer gedeeld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee