Nóg drie spelers in België ondervraagd over gokken

Fans van Anderlecht namen het in het voorbije weekend op voor Olivier Deschacht, naar wie een onderzoek is ingesteld vanwege gokken op eigen duels.

Fans van Anderlecht namen het in het voorbije weekend op voor Olivier Deschacht, naar wie een onderzoek is ingesteld vanwege gokken op eigen duels.© Photo News

In België zijn na Olivier Deschacht (Anderlecht) nog drie voetballers uit de Eerste Klasse verhoord over dubieuze weddenschappen. Het gaat om Laurent Henkinet (Waasland-Beveren), Knowledge Musona (KV Oostende) en nog niet bij naam genoemde derde speler.

AD

Musona werd enkele maanden geleden al ondervraagd. Volgens Het Laatste Nieuws zou hij, in tegenstelling tot Deschacht, geen grote winsten opgestreken hebben. Integendeel: de Zimbabwaan zou zelfs geld verloren hebben met zijn weddenschappen.

Ook Henkinet, doelman bij Waasland-Beveren, zou slechts kleine bedragen ingezet hebben. Zijn club meldde zondagavond niets van de zaak af te weten. Er is nog sprake van een vierde eersteklasser die ondervraagd is door de speurders, maar zijn naam is nog niet bekend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee