Kijkers smullen ook na 1000 dagen nog altijd van Utopia

© ANP

Utopia is met ingang van maandag het langstlopende realityprogramma op de Nederlandse televisie. Het bestaat duizend dagen en dat wordt uitgebreid gevierd op het Utopia-terrein, met optredens van verschillende artiesten.

ANP

Het programma, een zoektocht naar de ideale samenleving, ging op 31 december 2013 van start bij SBS6 en beleeft maandag zijn 710de uitzending. Met kijkersaantallen tussen 450.000 en 600.000 kent Utopia een vaste schare volgers. Buiten de uitzendtijden zijn de verrichtingen van de (op dit moment) zestien bewoners dag en nacht te volgen via livestreams op internet. De Utopianen worden gevolgd met 106 camera's en zestig microfoons.In de duizend dagen dat het programma loopt, zijn er dertien liefdesrelaties ontstaan. Twee oud-inwoners, Charlotte en Laura, hebben nog steeds een relatie. Naar schatting is er 250 keer de liefde bedreven. De inwoners hebben ruim 1,2 miljoen euro verdiend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee