Vier gewonden bij schietpartij in Malmö, daders op de vlucht

© EPA

Bij de schietpartij van zondagavond in Malmö, in het zuiden van Zweden, zijn vier mannen gewond geraakt. Een van hen is erg aan toe, meldt de politie. De schutters zijn nog niet gevat.

HBVL

Volgens de eerste elementen zouden schutters het vuur geopend hebben op de wagen waarin de vier gewonden zaten, alvorens weg te vluchten op twee scooters. Ze zijn nog op de vlucht.

Volgens een woordvoerster van de politie werd een onderzoek geopend op de plaats van de schietpartij. De vier gewonden waren al bekend bij de politie voor misdaden gelinkt aan criminele bendes, maar momenteel is het motief voor de schietpartij nog niet bekend. Er werd een onderzoek geopend voor poging tot moord.

ExplosieTwee uur na de schietpartij was niet ver van de plaatse van het incident een luide explosie te horen. De politie verklaarde dat ze geen weet heeft van slachtoffers, en dat er geen aanwijzingen zijn dat de explosie en de schietpartij aan elkaar gelinkt zijn.

In Malmö vonden, net als in enkele andere Zweedse steden, de afgelopen jaren verschillende schietpartijen plaats, die vaak gelinkt zijn aan oorlogen tussen bendes.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee