Jongen (9) kritiek na val van eerste verdieping

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie© HBVL/archief

Een negenjarige jongen uit het Belgische Belsele is zondag uit een raam op de eerste verdieping van een vakantiehoeve gevallen. Hij is met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis van Gent gebracht.

HBVL

Het ongeval gebeurde in Bovekerke, een dorp in het West-Vlaamse Koekelare. De jongen werd met een traumahelikopter overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Gent.

“De 9-jarige B.V. leunde tegen een vliegenraam terwijl hij aan het spelen was met andere kinderen”, geeft de politie aan. “Zo is hij ten val gekomen.”

Toestand kritiekHet slachtoffer woont in Belsele, een deelgemeente van Sint-Niklaas, en was afgelopen weekend op vakantie met zijn familie op het domein van de hoeve, samen met een drietal andere gezinnen.

“Er was hier een groep van zo’n twintig mensen op weekend op de vakantiehoeve”, vertelt een uitbaatster. “Het is een heel spijtig ongeval en de eerste keer in twaalf jaar tijd dat hier een incident gebeurd is.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee