Misleidend promofilmpje zet Applefans op verkeerde been

© ANP

Op internet is een promofilmpje opgedoken met een wel heel misleidende boodschap. Applefans die weinig zin hebben om voor hun nieuwe iPhone 7 dure draadloze oordopjes aan te schaffen, wordt een simpele oplossing geboden: door een gat te boren op de plek waar voorheen de aansluiting van de koptelefoon zat, kun je volgens de maker alsnog via je vertrouwde koptelefoon je muziek beluisteren.

AD

Volgens de maker van het filmpje, die zich TechRax noemt, zit binnenin de telefoon namelijk wel de normale aansluiting voor een koptelefoon. ,,Vanwege het design heeft Apple besloten de buitenkant dicht te maken", klink het. ,,Maar vanbinnen zit de aansluiting er gewoon." In het filmpje zien we hoe de man de iPhone 7 tussen een bankschroef klemt om er vervolgens daadwerkelijk een gat in te boren met een 3,5 mm boortje. Daarna steekt hij er een koptelefoon in en zet hij een muziekje op. ,,Op deze manier hoef je geen dure oortjes te kopen of je koptelefoon telkens in een speciale adapter te doen", zo luidt het triomfantelijk. De koptelefoon komt overigens niet in beeld.VernielingVoor de oplettende kijker mag al snel duidelijk worden dat de maker van het filmpje enkel op de vernieling van het toestel uit is, maar uit de commentaren onder het filmpje blijkt dat er toch mensen in zijn getrapt. ,,Help, nu past mijn oude koptelefoon, maar werkt mijn iPhone niet meer", klink het paniekerig, terwijl anderen zich afvragen wie er nu zo dom is dit te geloven. ,,Mensen zijn soms zo stom dat ik niet weet of ik nu moet lachen of huilen", klinkt het ook. Waarom de man, van wie enkel bekend is dat hij van Oekraïense afkomst is en wel vaker door middel van filmpjes aanmoedigt om 'technologie te vernietigen' het misleidende filmpje precies online gezet heeft, is niet bekend. In de commentaren wordt echter wel verwezen naar de 'vete' tussen Apple- en Androidgebruikers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee