Foutje: zussen krijgen naheffing van 15 miljoen euro

© ANP

Twee zussen uit Noord-Holland hebben van een belastinginspecteur een naheffing gekregen van 15 miljoen euro dankzij een klein foutje. Een administratief medewerker van de Belastingdienst had een punt aangezien voor een komma. De vrouwen spanden een rechtszaak aan, maar zullen toch moeten betalen, schrijft Het Parool.

AD

De twee vrouwen hadden ieder 37 miljoen euro van hun moeder gekregen, maar de medewerker van de Belastingdienst maakte daar 'maar' 37.000 euro van. De zussen betaalden netjes de belastingaanslag van 3200 euro die ze daardoor kregen. De fout werd echter ontdekt: de vrouwen hadden eigenlijk ieder ruim 7,5 miljoen euro moeten betalen over het 'extraatje' dat ze van hun moeder kregen. De vrouwen, wier identiteit onbekend is, waren zó verbolgen dat ze een rechtszaak aanspanden en ook nog eens in hoger beroep gingen.Volgens de rechter kan die menselijke fout de Belastingdienst echter niet worden verweten, zo blijkt uit het vonnis dat vorige week werd gepubliceerd. De vrouwen hadden bovendien moeten begrijpen dat er sprake was van een vergissing.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee