Huisarts die doorrijdt na verkeersongeval overlijdt zelf

© Archieffoto ANP

Een man uit het Belgische Estaimbourg die afgelopen weekend inreed op een groepje wielrenners is in de nacht van zondag op maandag overleden. De man, huisarts van beroep, reed na de aanrijding door. Bij het ongeval, dat plaatsvond niet ver van het huis van de Belg, raakten zes mensen gewond, waarvan één ernstig.

AD

De man was onder invloed van alcohol toen de aanrijding plaatsvond, meldt Sudpresse.Nog voordat de arts berecht kon worden voor rijden onder invloed en vluchtgedrag na een misdrijf, kwam hij te overlijden. De burgemeester van het dorp in de provincie Henegouwen spreekt van een natuurlijke dood. De man zou al een tijdje ziek zijn.Hij zou zaterdag de controle over het stuur zijn verloren toen hij achter een groepje fietsers terecht kwam. Nadat hij was doorgereden, werd hij door de politie bij het station van Néchin staande gehouden. Het rode kruis achter zijn voorruit verraadde zijn beroep.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee