Natascha Kampusch maakt nog altijd huis ontvoerder schoon

© ad

De Oostenrijkse Natascha Kampusch (28) maakt nog elke dag het horrorhuis schoon waar ze 3.096 dagen vast werd gehouden als seksslavin. Net zoals ze destijds moest doen van haar ontvoerder Wolfgang Priklopil (44). Tien jaar na haar ontsnapping geeft ze Channel Seven een exclusieve rondleiding door het huis, dat ze erfde van haar kidnapper.

AD

Natascha vertelde haar verhaal na haar ontsnapping talloze keren aan de hele wereld. Ze verdiende er naar schatting vijf miljoen euro mee en dat leverde haar ook veel kritiek op.Nu, tien jaar later, heeft ze een nieuw boek uitgebracht over haar traumatische verleden en leidt ze een televisieploeg rond in het huis, waar ze zo lang opgesloten zat. Alles is er nog precies zoals tien jaar geleden en ze onderhoudt het nog, net zoals ze toen moest doen. ,,Hij vond het heel belangrijk dat alles schoon was", vertelt ze.In het weekend overnacht ze er ook vaak. Ze dwaalt dan alleen door de kamers waar ze alle horror beleefde. ,,Het is niet makkelijk, maar wel therapeutisch om hier tijd door te brengen", zegt ze, hoewel haar therapeut haar adviseert om het achter zich te laten. De kerker waarin ze zat is met een betonnen blok ontoegankelijk gemaakt in 2011. Dat gebeurde tegen haar zin. Maar ooit hoopt ze toch weer naar binnen te gaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee