Jongen (12) steekt huis ouders in brand, broer en zus komen om

© ANP/Thinkstock

Een jongen van 12 uit het Amerikaanse Syracuse heeft begin september het huis van zijn ouders per ongeluk laten afbranden doordat hij een vel papier aanstak. Dat heeft de brandweer van die plaats laten weten in reactie op een WOB-verzoek van een regionale krant. Bij de brand kwamen zijn broer en zus om het leven.

AD

De jongen stak het papier aan met een aansteker, waarna het gehele huis vlam vatte. Zijn zusje van 4 en zijn broertje van 8 wisten niet op tijd uit het huis te komen en overleefden het niet. Zijn ouders, oma en twee andere kinderen en hijzelf wisten wel te ontkomen. Geen opzetDe brandstichter wordt verdacht van brandstichting en dood door schuld. Er zou echter geen opzet in het spel zijn geweest. Een familierechter moet binnenkort over het lot van de jongen beslissen. Zijn maximale straf zou 18 maanden jeugddetentie zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee