Caissière krijgt 250.000 euro na 'stelen' blikje frisdrank

Archiefbeeld ter illustratie: Dollar General.

Archiefbeeld ter illustratie: Dollar General.© AD/Reuters

Een Amerikaanse winkelketen moet diep in de buidel tasten na het ontslag van een personeelslid. De vrouw, een diabetespatiënt, kreeg de wacht aangezegd omdat ze een frisdrankje van krap 1,50 euro zou hebben gestolen. Een federale jury vond het ontslag onterecht en bepaalde dat de firma omgerekend meer dan 250.000 euro aan de vrouw moet overmaken.

AD

De caissière had volgens Amerikaanse media haar werkgever Dollar General in Maryville (Tennessee) om toestemming gevraagd om tijdens het werk een sapje onder handbereik te hebben om een eventuele suikeraanval te onderdrukken.

Het werd haar verboden. Op een dag voelde ze een aanval opkomen en pakte zij snel een frisdrank uit de schappen. Volgens de vrouw heeft ze nadat de symptomen waren verdwenen, het drankje betaald.Dollar General hield echter vast aan de bedrijfsregels, die het personeel verbieden spullen uit de schappen pakken en ontsloeg de vrouw. Zij ging naar een speciale arbeidscommissie die de zaak met succes aanhangig maakte.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee