Explosies in Dresden zijn 'vreemdelingenhaat'

© AFP

Twee bomaanslagen, bij een moskee en een internationaal congresgebouw, hebben in de Duitse stad Dresden tot opschudding geleid. De Duitse politie denkt dat de aanslagen een uiting zijn van vreemdelingenhaat. Niemand raakte gewond.

AD

Eerst was er een klap bij de moskee, waar op dat moment de imam met zijn vrouw en twee zoons aanwezig was. 26 minuten later volgde de ontploffing bij het congresgebouw.

Op beide plekken vond de politie resten van explosieven. De autoriteiten hebben de bewaking van moskeeën in de stad na de aanslagen flink opgevoerd. Er staan nu continu agenten voor de deur.Volgens de hoogste baas van de politie in de Duitse stad is er een verband tussen de aanslagen en de viering van de Dag van de Duitse Eenheid, op 3 oktober. Op die dag is het 26 jaar geleden dat de Duitse eenwording tot stand kwam.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee