'Gek dat mensen niet meer naar dokter of ziekenhuis gaan?'

© ANP

De aangekondigde stijging van de zorgpremie leidt tot felle reacties op de sociale media. Veel Nederlanders uiten daar hun ongenoegen over het feit dat de premies sterker lijken te stijgen dan aanvankelijk door minister Edith Schippers (Volksgezondheid) is aangegeven.

De Limburger

Hieronder een greep uit de reacties op de Facebookpagina van De Limburger. Kijk hier voor meer reacties. Klik hier voor het nieuws over de zorgpremies.

Frans Jeannette De Vos Het grootste probleem zijn wij zelf. We klagen allemaal maar doen er verder niks aan. De media liegen ons voor want drukken alleen wat de zorgverzekeraars en regering meld t. Als je elk jaar 1 miljard winst maakt dan kan je de premie verlagen.

Jan Eurlings Mensen gaan niet meer naar de dokter vanwege het eigen risico, doen ze het maar zo om ons te nekken, zolang als ze aanblijven zal dit ook niet stoppen.

Maria Dreezens Ik heb van oktober vorig jaar tot april van dit jaar rond gelopen met een nekhernia. In de veronderstelling dat het een slijmbeurs ontsteking was. Dus veel ontstekings remmers geslikt. Maar de pijn werd alleen maar erger. Het werd zo erg dat ik morfine kreeg. Je wilt niet weten hoeveel dat gekost heeft! Als ik de klachten weer terug krijg laat ik mij meteen behandelen bij de pijnpoli. Want dat werd wel vergoed uit de verzekering. Huisartsen moeten niet zolang wachten met het doorsturen naar een specialist..

Denise Tsiaras Ben ik blij dat ik binnen afzienbare tijd ga emigreren. Ik schaam me om Nederlandse te zijn. Hier kunnen we binnenkort niks meer betalen.

Astrid Janssen-Quaedackers En zolang wij Nederlanders gewoon alles blijven betalen en alleen alles eruit kotsen op Facebook komen we nergens.

Sjef Janssen Nationaal zorgfonds klinkt goed. Hopelijk is het dat ook. Eén zorgfonds voor alle Nederlanders, iedereen het zelfde verzekerd, dat is pas sociaal! Ook al zijn er zaken die je misschien niet krijgt of kunt krijgen. Een zorgfonds met normale salarissen en zonder noodzaak om winst te maken.

Marcel Lu Als je ziet wat de dokters medicijnen uitschrijven en de apotheken en burgers elke maand weggooien landelijk (ik weet vanuit mijn werk wat mensen terugbrengen en wat aan medicijnen vernietigd wordt! Dat loopt in de miljoenen. Wat ze daarmee kunnen uitsparen!

Frans Jeannette De Vos De zorgverzekeraars hebben meer dan 10 miljard vermogen, maken ongeveer 1 miljard winst per jaar en de grootste zorgverzekeraar (Zilveren kruis Achmea ) geeft bijna 600 miljoen uit aan "bedrijfskosten". Aan de andere kant stapt nog niet eenderde van de bevolking over op een andere verzekeraar dus die reclamecampagnes zijn weggegooid geld: ons geld. Het is toch idioot dat een zorgverzekeraar wel een deurwaarder mag sturen om de premie te innen, maar niet verplicht is om zorg te geven die jij specifiek nodig hebt.

Tamara Pijnenburg Een hoop zorgpremie betalen en wat krijgen we er voor terug: niks! Alles wordt uit het zorgpakket gehaald. Vind je het gek dat mensen niet meer naar dokter of ziekenhuis gaan?

Johanna de Jonghe Weet je wat, als ik het eigen risico niet verhoog dan verhoog jij gewoon de premie. Komen we toch aan onze trekken en komt ons voor maar beter uit

Marie-Therese Soest De verwachtingen waren al laag,maar nu zijn de verwachtingen bijna tot het nul punt gedaald. Ze moeten zich diep schamen daar in Den Haag.

Ilse Custers Eigenlijk zouden we massaal moeten weigeren de nieuwe verhoging te gaan betalen!

Ans van den Broek-Derckx Niet normaal meer, steeds meer mensen zullen het niet meer kunnen betalen. Waar zijn ze toch mee bezig.

Hannie Wenemoser-Overeem Ik ben er hard over na aan het denken om Nederland te verlaten. Wij gaan Amerika hard en snel achterna.

Mia Conemans En waar zijn die beloftes dat de verzekeringen niet duurder zouden worden?

Ingrid Wouters Wie heeft een idee om het ongenoegen daadwerkelijk op straat te krijgen? Ik help direct met het uitwerken ervan want hier klagen levert niets op.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee