Tien jaar cel en tbs voor moord op Linda van der Giesen

© ANP

De 28-jarige verpleegster Linda van der Giesen werd vorig jaar zomer doodgeschoten door haar ex-vriend John F. Volgens de rechtbank gebeurde dit met voorbedachten rade en is er dus sprake van moord. De rechtbank gaat niet mee in het betoog van de advocaat van F., die stelde dat John F. in een psychose verkeerde ten tijde van de moord en acht bovendien de kans op recidive groot.

ANP

De rechtbank deed uitspraak bij verstek, want John F. en zijn advocaat waren niet aanwezig. Tegen F. was tien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.De 28-jarige Linda van der Giesen werd in augustus 2015 doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. De ex van Van der Giesen, John F., zou de trekker hebben overgehaald.Volgens een rapport van het Pieter Baan Centrum, waar F. is onderzocht, is hij verminderd toerekeningsvatbaar. Het advies van de kliniek was tijdens de eis dan ook tbs met dwangverpleging. Bovendien noemden de gedragsdeskundigen de kans op herhaling bij John F. groot. ZelfmoordpogingF. heeft bekend dat hij schoot. Hij en Linda van der Giesen hadden een bewogen relatie met aangiftes over en weer. Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van F., wil dat zijn cliënt doodslag ten laste wordt gelegd. ,,Die jongen is tot wanhoop gedreven'', aldus Kuijpers tijdens een eerdere pro formazitting.Volgens Kuijpers had John F. een psychose toen hij zijn ex-vriendin doodde en deed hij eerder al een zelfmoordpoging. De advocaat pleitte eerder voor extra onderzoek, maar daar ging de rechtbank in Breda niet mee akkoord.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee