Fietsster schrikt van rat en rijdt kanaal in

© HBVL/Toon Royackers

Een fietsster is maandag in het kanaal beland nadat ze op het fietspad was opgeschrikt door een rat. De vrouw schrok zo hard, dat ze haar stuur omgooide en recht het water in reed.

HBVL

Het ongeval gebeurde maandagochtend, net ter hoogte van de Tuikabelbrug in Godsheide, een gehucht in de gemeente Hasselt. Getuigen hoorden de vrouw plotseling gillen, waarna ze met haar fiets in het kanaal dook. Een alerte wandelaar snelde meteen ter hulp en alarmeerde de hulpdiensten.

Een ambulance en de duikploeg van brandweer Zuid West Limburg waren snel ter plaatse. De onfortuinlijke fietsster was bij de aankomst van de eerste hulpploegen al op het droge. Onder meer met behulp van de leiband van een hond kon de vrouw door omstanders naar de oever worden getrokken. Ze werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht, maar hield geen ernstige verwondingen over aan het ongeval.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee