De vijf opmerkelijkste quotes van Clinton en Trump

© Het Belang van Limburg

Een debat staat of valt met sterke oneliners. En dat was maandagnacht niet anders tijdens de eerste clash tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump. Opvallend: Trump was veel milder voor Clinton dan vooraf voorspeld: ,,ik wilde iets heel grofs zeggen tegen Hillary, maar ik zei tegen mezelf: dat kan ik gewoon niet maken, aldus Trump. Een overzicht van de vijf opmerkelijkste quotes van Clinton en Trump.

HBVL

Hillary Clinton:

,,Ik denk dat Donald me kritiek geeft omdat ik mij op dit debat heb voorbereid. En ja, dat heb ik gedaan. En weet je waar ik nog op voorbereid ben? Om president te zijn. En dat is een goede zaak”,,Donald, ik weet dat je in je eigen wereld leeft. In uw eigen realiteit. Maar dat zijn geen feiten”,,Misschien is hij niet zo rijk als hij doet uitschijnen. Misschien is hij niet zo liefdadig als hij beweert. Wil hij misschien verbergen dat het Amerikaanse volk weet dat hij geen federale belastingen betaalt”,,Hij startte zijn politieke activiteit met en racistische leugen, dat onze eerste zwarte president (Barack Obama) niet geboren was in de VS”,,Ik heb een fout gemaakt door mijn privé-e-mail te gebruiken.” (over haar 33.000 gewiste privé-mails)

Donald Trump:

,,Ik denk dat mijn sterkste troef veruit mijn temperament is. Ik heb een winnaarsmentaliteit. Ik weet hoe ik moet winnen. Zij niet”,,Ze heeft de look niet om president te worden. En ze heeft het uithoudingsvermogen niet”,,Ik ging iets heel grofs zeggen tegen Hillary, haar familie, maar ik zei tegen mezelf: ‘Dat kan ik gewoon niet maken. Dat kan ik gewoon niet doen. Het is niet vriendelijk”,,Hillary heeft ervaring, maar het is slechte ervaring”,,Ik geef mijn belastingaangifte vrij als mevrouw Clinton haar 33.000 gewiste privé-e-mails openbaar maakt”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee