IS richt zijn vizier op Belgische militairen

ANP

ANP© ANP

Rachid Kassim, een beruchte Franse jihadist en IS-kopstuk, heeft vanuit Irak foto's en volledige namen van Belgische soldaten verspreid met daarbij de melding: 'Een opdracht voor mijn broeders in België.' Dat lijkt een duidelijke oproep tot terreur tegen de soldaten. De Belgische politie neemt de dreiging zeer serieus.

ANP

Woensdag werd bekend dat de foto's maandag al zijn geplaatst. Dit werd expres achtergehouden om de beveiliging van de soldaten te regelen.Kassim wil sympathisanten in Europa tot terreur aanzetten. Hij wordt ook in verband gebracht met de aanslagen in Nice, waar een terrorist met een vrachtwagen op een mensenmassa inreed en waarbij 86 mensen omkwamen.Leger en veiligheidsdiensten zijn extra gealarmeerd omdat juist Rachid Kassim de boodschapper is. Hij plaatste naast de foto's en namen ook woonplaatsen van de soldaten op berichtendienst Telegram.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee