Nabestaande: Overtuigend verhaal van het onderzoeksteam

© ANP

,,Een eerlijk en oprecht onderzoek." De presentatie van het Joint Investigation Team (JIT) heeft de twijfels weggenomen bij Silene Fredriksz-Hoogzand, die haar zoon Bryce verloor met vlucht MH17. ,,Ik heb meer gehoord dan ik dacht, en daar ben ik blij om."

AD

Het JIT maakte korte metten met alternatieve toedrachten, zoals de theorie dat MH17 door een ander vliegtuig is neergehaald. Ook werd duidelijk gesteld dat er geen ander vliegtuig in de buurt vloog ten tijde van de ramp. ,,In de media is van alles geschreven over de toedracht. Wat nu is gepresenteerd, is de meest logische verklaring," concludeert Fredriks-Hoogzand.De moeder van Bryce, een 23 jongen die met zijn vriendin Daisy op weg naar een vakantie in Bali verongelukte, zegt vertrouwen te hebben dat het strafrechtelijk onderzoek tot een veroordeling zal leiden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee