HBO Nederland stopt uitzendingen op 31 december

© AD

HBO Nederland stopt per 1 januari volgend jaar met uitzenden. Ziggo-klanten hoeven niet te vrezen. De tv-aanbieder werkt aan een alternatief om populaire series als Game of Thrones, Girls, True Detective en Silicon Valley aan te bieden aan abonnees.

AD

Het moederbedrijf van Ziggo, Liberty Global, is deels eigenaar van HBO Nederland. De zogeheten licentie is exclusief. Dat betekent dat abonnees van concurrent KPN géén toegang meer krijgen tot het aanbod van HBO.,,Na zorgvuldig afwegen, besloten de Joint Ventures-partners dat dit zakelijk gezien de beste beslissing is'', wil een woordvoerster van HBO International kwijt.,,Wij geloven dat de Nederlandse klant beter kan worden bediend met een alternatieve manier om alle titels van HBO te kunnen aanbieden. HBO en Ziggo zullen later dit jaar dit alternatief voor de Nederlandse markt bekend maken.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee