12 vluchtelingen bij temperatuur van -25 op lading broodjes

© AD

Twaalf vluchtelingen zijn vanmorgen in Zeebrugge van een gewisse dood gered. De mannen werden aangetroffen in een truck waar ze al zeker zes uur bij min 25 graden op een lading bevroren broodjes lagen.

AD

De vrachtwagen zou tot vrijdag op de kade blijven en dan verscheept worden naar Noorwegen. De politie werd rond 10 uur gealarmeerd door een noodroep van iemand die zei in een koeltransport te zitten. Hij sprak over 'doden'.Halve meterHet koeltransport werd kort daarop in de haven van Zeebrugge gevonden met negen volwassen mannen uit Eritrea en drie uit Syrië, die in een ruimte van nauwelijks een halve meter tussen de lading en het dak zaten verstopt.Een van hen werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij later uit werd ontslagen. Uit de verhoren bleek dat de vluchtelingen in België op het transport gesmokkeld werden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee