Kinderen gewond bij schietpartij op school South Carolina

© Twitter

Bij een schietpartij op een basisschool in het Amerikaanse Anderson County, South Carolina zijn twee kinderen en een docent gewond geraakt. Dat meldt de lokale politie.

AD

De schietpartij vond plaats even na 13.00 uur lokale tijd. Een tiener begon te schieten en raakte daarbij de twee kinderen en de docent. Zij zijn met spoed richting het ziekenhuis gebracht. De verwondingen van de kinderen zouden niet levensbedreigend zijn, over die van de leraar is nog niets bekend.De schutter is aangehouden. In de buurt van de plaats van de schietpartij is een lichaam aangetroffen. Die vondst zou met de schietpartij te maken hebben, maar hoe precies is nog onduidelijk.Leerlingen van de school zijn per bus naar een nabijgelegen kerk gebracht. De politie doet momenteel onderzoek bij de school.Eerdere schietpartijenHet is niet de eerste keer dat Amerika wordt opgeschrikt door een schietpartij op een school. In 2012 werden 20 kinderen en 6 leraren doodgeschoten in Newtown, Connecticut. De dodelijkste schietpartij op een school was die van 2007 in Virginia, toen een schutter 32 mensen doodde.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee