Vrouw (64) met hartproblemen uit trein gezet

© AD

Treinvervoerder Syntus is een intern onderzoek gestart naar een incident waarbij de 64-jarige Trees uit Borculo met ernstige hartritmeproblemen uit de trein zou zijn gezet bij station Lochem. De machinist van de trein zou niet hebben willen wachten totdat een opgeroepen ambulance arriveerde, om de vrouw uit de trein te kunnen halen.

AD

Het incident deed zich begin deze maand voor op het traject Zutphen-Oldenzaal. De vrouw in kwestie, een Borculose die zelf EHBO-lessen verzorgt aan treinpersoneel van NS, bevond zich samen met een vriendin in de trein tussen Zutphen en Lochem toen zij niet goed werd. Ze kreeg last van hartkloppingen en ademnood. Omdat ze de dag ervoor wegens hartritmestoornissen al in het ziekenhuis was geweest, werd door haar vriendin een ambulance opgeroepen. Met de meldkamer werd afgesproken dat de vrouw door een ambulance opgepikt zou worden op station Lochem. Ook de machinist werd ingeseind.OngeduldigTer hoogte van het Lochemse treinstation bleek de machinist volgens de verklaring van de Borculose weinig geduld te hebben. De dames vroegen hem meermaals te wachten, opdat ambulancepersoneel de vrouw voorzichtig uit de trein kon halen. Maar dat wilde de machinist niet. Nog voor de ambulance op het station arriveerde, dirigeerde hij beide vrouwen de trein uit. Op het perron raakte de 64-jarige bijna buiten adem. De trein reed weg en de twee dames bleven achter.Syntus zegt bij monde van een woordvoerder de situatie hoog op te nemen. ,,Als de feiten kloppen, dan is dit een zeer kwalijke zaak. Wij gaan dit intern uitzoeken."Trees zelf is inmiddels weer aan het werk. Medicijnen helpen haar. "Het gaat gelukkig beter. Ik hoop vooral dat Syntus nu inziet dat personeel goed opgeleid moet zijn om te kunnen reageren op incidenten. De machinist had mij nooit uit de trein mogen zetten. Dat is levensgevaarlijk. En geloof me, ik kan het weten."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee