Ontploffingsgevaar bij wasmachines Samsung

© Samsung

De Amerikaanse toezichthouder waarschuwt dat er ernstige veiligheidsproblemen zijn met wasmachines van het merk Samsung. Er zouden al meerdere toestellen spontaan ontploft zijn. Voor het Zuid-Koreaanse merk dreigt opnieuw forse imagoschade, na de problemen met de batterijen van sommige smartphones.

DS

Volgens de Consumer Product Safety Commission (CPSC) gaat het om toestellen die tussen maart 2011 en april 2016 gemaakt zijn. Samsung werkt mee aan het onderzoek. De toezichthouder adviseert consumenten om op te passen bij het wassen van beddegoed en andere grote zaken. Bij een te hoog toerental kan de wasmachine van zijn plaats komen en uit elkaar vallen.

Type toestelDe veiligheidsdienst heeft niet meegedeeld om welke type toestellen het precies gaat.

Het grootste ongeluk deed zich voor in Texas. Daar ontplofte een wasmachine met zo’n kracht dat de binnenmuren van het huis ernstig beschadigd werden. Een vrouw uit Indiana had een gelijkwaardige klacht. Uiteindelijk betaalde Samsung haar wasmachine terug, maar de schade aan de woning werd niet vergoed.

Problemen met smartphoneSamsung kwam de voorbije maanden in opspraak door problemen met de batterijen van de Galaxy Note 7-smartphones. Door problemen met die batterijen liepen meerdere mensen brandwonden op, aldus de CPSC. Consumenten zijn opgeroepen het toestel niet meer te gebruiken, en Samsung moest de toestellen terugnemen. De verkoop van het toestel werd al begin september stopgezet.

Niet in NederlandEen woordvoerder van Samsung Nederland zegt tegen RTL dat de betreffende wasmachines niet in Nederland worden verkocht. De typenummers zijn nog niet bekendgemaakt, maar Samsung laat weten spoedig met meer informatie te komen. Wel kunnen gebruikers op deze site het serienummer van hun wasmachine invoeren om te controleren of het mogelijk gevaar oplevert.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee