'Deze koffie geeft je een erectie die drie dagen blijft'

© Thinkstock

Het lijkt te mooi om waar te zijn: een kopje koffie dat je prestaties in de slaapkamer een boost geeft. Toch is dat precies wat de makers van de oploskoffie Stiff Bull beloven. Zij hebben het over een natuurlijk drankje ,,dat relaties kan redden".

AD

Het drankje wordt in Maleisië geproduceerd en is helemaal halal. De koffie bevat een mengeling van tongkat ali, macawortel en guarana. Die ingrediënten worden ,,al eeuwenlang door volkeren in Azië en Zuid-Amerika worden gebruikt om de seksuele gezondheid te verbeteren en het libido te stimuleren", zeggen de producenten.De stoffen zorgen volgens de website van Stiff Bull bovendien voor ,,een schitterend effect dat twee tot drie dagen kan aanhouden". Maar, let op: er zit wel een piepklein addertje onder het gras.Het Amerikaanse FDA, het controle-orgaan voor medicatie en voeding, waarschuwt namelijk dat de koffie bestanddelen bevat die niet op de verpakking worden vermeld. Wanneer die worden gebruikt in combinatie met andere middelen, kunnen de ingrediënten tot ernstige gezondheidsproblemen leiden.

Pas op!Wetenschappers van het FDA hebben tests gedaan en vastgesteld dat het brouwsel het ingrediënt sildenafil bevat. Die stof vertoont gelijkenissen met het actieve bestanddeel van Viagra. Wanneer sildenafil wordt gemengd met andere medicatie, kan dat niet alleen leiden tot hartkwalen, maar ook tot een hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol. De FDA waarschuwt: ,,Dit onvermelde bestanddeel kan reageren op stoffen in bepaalde medicijnen en kan tot een gevaarlijke daling van de bloeddruk leiden." Ondanks de prachtige beloftes kunnen mannen met diabetes, een hoge bloeddruk, hoog cholesterol of hartkwalen de Stiff Bull dus beter even laten staan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee