Verhaegh beste Limburger in FIFA17

© ANP

Donderdag was de releasedatum voor het immens populaire voetbalspel FIFA17. In de game komen veertien Limburgers voor. We zochten de beste.

De Limburger

Paul Verhaegh uit Kronenberg, voormalig Oranjeklant en aanvoerder van Augsburg in de Duitse Bundesliga, komt als beste uit de bus met een rating van 78 punten. Vooral zijn defensieve kwaliteiten en fysieke vermogen worden geprezen door de makers van FIFA17. Verhaegh zelf blijft koel onder het succes. “Ik ben er totaal niet mee bezig. Natuurlijk is het altijd een leuk gegeven, maar ik speel het spel al tien jaar niet meer.”

Op nummer twee vinden we PSV’er Jorrit Hendrix met 76 punten, gevolgd door Roda-routinier Roel Brouwers (74). Na zeven jaar weer terug in het spel is Kjell Knops, die speelt voor het Engelse Port Vale, dat uitkomt op het derde niveau. “62, leuk! Ik zie dat schieten wat minder is. Vreemd, want ik heb toch een goede pass in de benen. Binnen het team worden de scores vergeleken, maar het leeft vooral bij de jongere spelers.”

Meer over FIFA17 en de complete ranglijst van Limburgers staat vrijdag in De Limburger.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee